Gotlands Kafferosteri | Om Gotlands Kafferosteri
8
page-template-default,page,page-id-8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Om Gotlands Kafferosteri

Gotlands_kafferosteri_Lindahls
Lindahls

Ett av Sveriges första, nutida microrosterier! Vi är ett genuint kafferosteri som drivs av far och dotter sedan starten i maj 2005. Med ett äkta intresse för kaffet, hantverket och den ädla rostningskonsten, vill vi sprida smakupplevelser, kunskap och glädje till våra kaffedrickande vänner runt om i världen.

Rosteriet

Rosteriet ligger centralt beläget i Visby på Adelsgatan 38, inne på Skafferiets Cafés lummiga bakgård. Här rostar vi endast fem kilo råkaffe åt gången. För att kaffets över 800 aromer ska utvecklas måste bönorna rostas. Varje bönart kräver sin egen rostningprofil för att kaffets ursprungliga smak ska kommer fram. Rostar man det för ljust smakar kaffet outvecklat och rostas det för mörkt smakar det bränt. Därför är det viktigt att vara uppmärksam genom hela rostningsprocessen för att kunna ta ut kaffet i precis rätt tid. Rostningen är ett hantverk och varje rostning är unik! Vi väljer våra kaffebönor med omsorg, och allt vårt råkaffe kommer från mindre gårdar och kooperativ runt om i kaffeproducerande länder. För oss är hela kedjan från kaffeplanta och dess omgivning till färdig kopp hemma på ditt köksbord viktig. Bönorna som tagits om hand av skickliga kaffeproducenter där kvalité och utveckling står i fokus, har fått växa på en hög höjd där de fått mogna långsamt och då utvecklat mer smak och arom. Alla bönor är handplockade och noggrant utvalda. Odlarna processar sedan råkaffet på bästa sätt utifrån kaffets karaktär.

Besök oss

Bakom varje kopp kaffe ligger mycket tid, kunskap och kärlek! Vi levererar till caféer, restauranger och butiker men det går självklart bra att besöka oss när vi är på plats i rosteriet för att rosta och paketera, då kan du även köpa med dig ett paket nyrostat kaffe hem.